Cautarea trufelor

Vanatoarea si pescutiul cu caini Beagle
Avatar utilizator
Dan Porfire
MesajeCOLON 1
Membru dinCOLON 21 Oct 2020, 12:55

Cautarea trufelor

Mesaj de Dan Porfire »

Salut,
Am si eu o intrebare: Sunt cainii beagle potriviti pentru cautarea de trufe?
Multumesc.
Avatar utilizator
Administrator
Site Admin
MesajeCOLON 25
Membru dinCOLON 10 Sep 2020, 09:10

Re: Cautarea trufelor

Mesaj de Administrator »

Salut Dan!

Mai jos gasesti un articol despre acest subiect:

Beagle, un câine mereu cu gândul la vânat dar şi un excelent câine de căutat trufe

Imagine
Beagle este o rasă englezească veche. Primele informaţii despre el le avem din literatura scoţiană a secolului trecut. Beagle a fost unul dintre câinii preferaţi ai reginei Elisabeta I a Marii Britanii. Beagle este un câine de talie mică, foarte rapid şi rezistent. În Anglia era folosit cu precădere la vânătoarea de iepuri. Are un lătrat foarte melodios, de aceea este cunoscut şi sub denumirea de câinele care cântă. Arealul său de răspândire cuprinde ţări ca Franţa, Anglia, SUA, Olanda, dar se întâlneşte şi în ţările nordice.

Descriere: beagle este un câine de vânătoare de talie mică, dotat cu un excepţional simţ al mirosului. Poate fi folosit cu mult succes la vânătoare, atât la vânatul mic cât şi la vânatul mare. În teren la alergat are o rezistenţă ieşită din comun. Beagle are un cap lat şi rotund, botul este drept şi pătrăţos, nările puternice, veşnic deschise. Urechile sunt late şi atârnă în jos pe lângă cap, ochii pot fi negri sau maro. Picioarele sunt solide şi muşchiuloase. Culoarea la beagle poate fi albă, neagră sau cafeniu roşcată. Blana are un păr scurt şi aspru.

În ultimii ani s-a reuşit să se dreseze câini din rasa Beagle şi la căutat de trufe. Este un câine bun atât pentru căutarea trufelor albe cât şi pentru cele albe. Atenţie mare, câini din rasa beagle sunt preocupaţi în mod permanent să ia urma vânatului şi să îl urmărească, astfel încât primele elemente de dresaj trebuie să se concentreze pe renunţarea la vechile sale năravuri.

Temperament: este un câine foarte afectuos, mereu vesel, calm, sociabil, inteligent şi curajos. Tot timpul este preocupat de mirosurile de animale străine care îi încalcă teritoriul.

Dresaj. Câinii din rasa Beagle se dresează destul de greu, de aceea este recomandat ca dresajul să înceapă cât mai devreme, chiar de la vârsta de 2-3 luni. Pentru a reuşi să dresăm un câine din rasa Beagle trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, deoarece este un câine cu o fire independentă şi în acelaşi timp cu o personalitate puternică. La dresaj trebuie să ne purtăm cu el cu multă blândeţe, să nu fim niciodată duri cu el, deoarece este un câine sensibil. Câinii din această rasă de obicei sunt distraşi de tot ce se întâmplă în jurul lor şi se plictisesc foarte repede, de aceea trebuie ţinuţi mereu sub observaţie.

Pentru a afla mai multe detalii despre dresajul câinilor de căutat trufe achiziţionaţi cartea ,,Ghidul culegătorului de trufe’’ o carte în care puteţi găsi în premieră informaţii utile despre tot ce este legat de această activitate.

Sursa articol: https://trufesiciuperci.wordpress.com/2 ... tat-trufe/
Admin Beagle.ro
BUTTON_POST_REPLY

Înapoi la